[[TitleIndustry]]

Common problems and solutions of industrial chillers summarized by the maintenance master are shared with you!

Date:Nov 19, 2020

      一Water leakage (first determine the location of the water leakage)

  1、The pump leaks (causes: the shaft seal at the pump is not well connected or the shaft seal has been damaged)

  Solution: do not change the shaft seal, directly change the pump

  2、Water tank leakage (cause: trachoma or long-term use at the welding position of the water tank)

  Solution: Pull back to the manufacturer to re-weld the leaking position

Industrial Water Chiller

  3、Ball valve, diverter (cause: water leakage of ball valve, diverter)

  Solution: Replace the ball valve and diverter

  4、The horn connection position of the tube (cause: water leaks at the same horn connection position)

  Solution: remove and re-play the bell mouth, reinstall

  5、The position of the float ball is leaking (cause: the float ball has fallen or the position of the float ball is incorrectly adjusted)

  Solution: reinstall the float ball and adjust the position of the float ball

Industrial Air Cooled Water Chiller

  二、No refrigeration (causes: system leakage of refrigerant, broken compressor, broken computer board, overload)

  1、System leakage of refrigerant (check method: first look at the low pressure gauge, there is no pressure, no pressure, indicating the type of refrigerant leakage)

  Solution: Check for leaks and make up for leaks, check that there is no copper pipe connection, and see where the snow is leaking

  2、The compressor is broken (compressor failure will also be displayed) (check method: use a clamp meter to clamp the three wires of the compressor to get the working current, if the three are different, the preliminary judgment is that the compressor is broken; the current of the 5HP compressor is 9A-10A The current is normal, otherwise it is abnormal)

  Solution: Replace the compressor

  3、The computer board is broken (the temperature displayed on the computer board is not normal or does not match the actual temperature)

  Solution: Replace the computer board

  4、Overload (in the process of using the chiller, the temperature does not reach the predetermined effect, or the temperature does not drop, but will rise)

  Solution: It means that the power of the optional chiller is not large enough, and it may be necessary to replace a larger chiller to set the required temperature

  三、The chiller reports low pressure failure

  1、System leakage of refrigerant (check the low pressure gauge first, whether there is pressure, if there is no pressure or the pressure is low, it means that the type of refrigerant is leaking)

  Solution: Check for leaks, check each copper pipe connection, and see where the snow is leaking

  2、Pressure controller is broken

  Solution: Check whether the pressure controller can be reset, if it cannot be reset, replace the pressure controller

  3、The computer board is broken (there are no other problems, it may be caused by a computer program error that caused a low voltage failure)

  Solution: Replace the computer board and re-adjust the parameters

  4、The filter is blocked (one side of the filter and the capillary tube is low, and the temperature on the other side will not change, it means the filter is blocked)

  Solution: Replace the filter

  四、High-pressure alarm (look at the high-pressure meter when starting up, if it keeps rising, a high-pressure alarm will appear)

  Generally, it is not the manufacturer’s problem, but the customer’s problem can be solved from the following

  1、Is the water in the water tower turned on? Is the cooling water path unobstructed?

  2、Will the water quality of the water tower be very good? If you have used it for more than half a year without checking for blisters, you need to clean the water monitor

  4、If it is air-cooled, clean the condenser if it is worn out.

  5、If none of the above points can solve the problem, it may be a problem with the pressure controller and the computer board. You need to replace the pressure controller or the computer board.


Previous: Reasons for the temperature reduction of the box chiller

Next: Four manifestations of fluorine deficiency in industrial chillers